سرعت بالای گسترش علم و زایایی روزافزون آن بر شخصی پوشیده
نیست . اختراع وسایل و ابزار جدید ، انتشار روش های متنوع علمی در برخورد با پدیده
های گوناگون ، کشف مواد و ترکیبات جدید و ابداع متدهای نوین در برخورد با این
پدیده ها ، گوشه ای از این تغییر و تحولات ناشی از توسعه علم است . بارها و بارها
جملاتی با این مفهوم شنیده ایم که علم یک روز یا یک ساعت پیش نیز قدیمی بوده و
اطلاعات بشری در لحظه بهبود می یابد ؛ شاید در نگاه اول این جمله اغراق آمیز باشد
، ولی با توجه بیشتر به مفهوم آن در می یابیم که با وجود گستردگی شاخه های متعدد
علمی ، زیر شاخه های آن ها و همچنین وجود و تولید مباحثی در حکم پیوند دهنده زیر
شاخه های مختلف با یکدیگر ، این جملات خیلی هم دور از واقعیت نیست . در این میان
برخی از آزمایشات و نتایج آن ها و همچنین برخی روابط تئوریک برای سایر اندیشمندان
حائز اهمیت بوده و برخی دیگر برای مردم عادی مهم و شایان توجه می باشند . به عنوان
مثال ارائه توضیحات پیشرفته و مدل سازی های پیچیده از نظریه ریسمان در فیزیک
کوانتوم ، برای فردی جذاب و هیجان انگیز است که به الفبای این علم مسلط بوده ،
اطلاعاتی هرچند اندک از اصل این نظریه داشته باشد و در نتیجه آگاهی از دست آوردهای
جدید به معلومات وی می افزاید . در چنین شرایطی ، دانشمندانی که در یک حوزه کار می
کنند ، می توانند بخشی از مطالعات خود را با این اطلاعات تطبیق داده ، اصلاح کنند و
یا از آن به عنوان شالوده اصلی تحقیقات بعدی خود استفاده نمایند . از سویی دیگر ،
برخی از جنبه های علم برای عامه مردم جذاب بوده ولی دانشمندان صاحب سبک در هر رشته
، علاقه چندانی به آگاهی از آن ها ندارند . به عنوان مثال در یک مقاله های علمی ،
با توجه به اصول فیزیکی و شیمیایی غلات ، دانشمندان دریافته اند که زمان مناسب
برای نگاه داشتن یک بیسکویت در چای n ثانیه می باشد .
در نگاه اول ، وجود چنین اطلاعاتی برای یک دانشمند فعال در حوزه مواد غذایی ، نه
تنها جذاب به نظر نمی رسد ، بلکه تاسف بار نیز می باشد ، اما باید توجه داشت که در
این پهنه گیتی ، انسان های فراوانی نیز وجود دارند که اطلاع از چنین دانسته هایی
را مفید دانسته و به آن علاقه مندند . از این روی سازمان های ذیصلاح با طبقه بندی
چنین مقالاتی در دسته های مجلات علمی و ژورنال علمی ، به شیوه نشر و میزان اهمیت
آن ها سر و سامان داده اند . در همین راستا ، مجلات ، ماهنامه ها و هفته نامه های
فراوانی وجود دارند که با بیان ساده مسائل علمی برای عوام و همچنین ارائه گزارشات
و اخبار جذاب در این زمینه ، تشنگان علم را سیراب می کنند . اما در سطوحی بالاتر و
به نوعی جدی تر ، ژورنال های علمی قرار دارند . این ژورنال ها که هریک از آن ها
مختص یک رشته دانشگاهیست ، عموما مملو از مقالات دست اول ، نتایج حاصل از یک پژوهش
و همچنین نقد یک
کتاب یا مقاله دیگر می باشند
. این مجلات که میدانی برای ارائه نظرات دانشمندان جوان می باشد ، به وسیله ای
برای اشتراک نظرات ، استفاده از آن ها و همچنین دستیابی به تکاملی علمی تبدیل گشته
است . در این میان ، انتشارات مؤسسه اطلاعات علمی (Institute for Scientific Information) یا ISI به عنوانی مرجعی قابل قبول ، در شماره های خود
، جدید ترین و با ارزش ترین مقالات علمی صاحب نظران سراسر دنیا را در منتشر می کند
. در همین راستا ، افراد فراوانی هستند که علم و تجربه نگارش یک مقاله را داشته ،
اما در
ویرایش مقاله انگلیسی ادیت الیت
محل قرارگیری اطلاعات جدید و قدیمی در پاراگراف های یک مقاله کجاست ؟
، ,های ,علمی ,یک ,ها ,مقاله ,آن ها ,از آن ,ویرایش مقاله ,ها و ,و همچنین ,ویرایش مقاله انگلیسی
درباره این سایت